Forfædrene til alle moderne inuitter i Canada og på Grønland.

igloo-e1378632788136Iglooen som på billedet øverst på siden.

Igloo var en typisk struktur, der anvendes som et ly eller et hus som blev bygget af mennesker fra Inuit stammen som også kulturelt tilhører grenen af de første mennesker på jorden. Den gren af mennesker som vi kalder vi fejlagtigt kalder for indianere.

Ordet indianer stammer faktisk fra da Christoffer Columbus i 1492 forsøgte at finde en søvej til Indien men i stedet fandt Amerika og troede at de indfødte derfor var indere eller (indianere).

08-06-01-052_1203x800

Billedet er lånt fra http://www.touristnature.com/Dansk/Inuit_Culture.htm

Inuit stammen som beboede i de arktiske områder i Alaska, og Canada og Grønland som ikke mindst nu er indlemmet i det danske rige konstruere lynhurtigt hurtigt ganske komfortable igloor af blokke af sne og is og er derfor et hurtigt ly ved snestorm fremhævet af tunneler som udgør indgangspartiet blev dækket af dyr huder, såsom fra rensdyr.

Wikipedia om Inuit stammen:

Inuitter er en fællesbetegnelse for en række arktiske folkeslag, der nedstammer fra Thule-kulturen. Historisk har endonymet eskimoer, der stammer fra det franske esquimau, været anvendt.[1] Betegnelsen opfattes i nyere tid som nedsættende i Grønland og i nogle områder af Canada, og omfatter grupper, der ikke er inuitter.

Som inuitiske folkeslag tæller de canadiske inuit- og inuvialuit-folk, Grønlands kalaallit-folk, Alaskas inupiaq-folk og yupikkerne, der findes både i Alaska og Rusland. Yupikkerne er dog ikke efterkommere af Thule-kulturen og foretrækker derfor betegnelsen “yupik” eller “eskimo”. Folkene arbejder sammen gennem Inuit Circumpolar Council (ICC).

Wikipedia om Thule-kulturen.

Thule-kulturen er et arkæologisk begreb for det arktiske Thule-folk som man kalder forfædrene til alle moderne inuitter i Canada og på Grønland.

Navnet Thule kommer fra stedet Thule i det nordvestlige Grønland hvor man fandt de første arkæologiske spor fra dette folk. Forbindelsen mellem Thule-folket og inuitterne er biologisk, kulturelt og sprogvidenskabeligt.